Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Johanneskyrkan
Tjänstegrad: 75%

Titel: Pastor
Område/ort: Linköping

Johanneskyrkan i Linköping söker ny pastor

När vi ska beskriva vilka vi som församling är gör vi det gärna i bilden av ett träd med djupa rötter och vidsträckta grenar. Vi står fast rotade med djupa rötter i vår tro och vår tradition och lever med kallelsen att ha vidsträckta grenar som når och omfamnar många – och fler – människor i vår stad med budskapet om Jesus. Vi vill vara en barmhärtighetens gemenskap där vi möts i all vår brustenhet för att tillsammans ära Gud och dela livet med varandra.

Vi är en drygt 20 år ung EFK-församling, mitt i Linköping, med cirka 160 vuxna och 90 barn. Vi längtar efter att fler ska dras in i vår gemenskap, att fler ska komma i funktion och att vår gemenskap ska bereda plats för alla – små och stora – oavsett livssituation och oavsett lång, kort eller ingen erfarenhet av kristen tro.

Grunden i vårt sätt att vara församling är husförsamling och gudstjänst. I husförsamlingarna delar vi livet, bär och blir burna genom livets olika skiftningar. Våra gudstjänster präglas av en tydlig liturgi med en stor del lovsång, textutläggande predikan, nattvard samt bönestationer, där bönen får sträcka sig bortom våra ord. Barnen är en del av vår gemenskap och vår längtan är att i allt vi gör erbjuda plats och utrymme för dem. Vi vill från första stund vara deras vägvisare och medvandrare. Varje söndag kommer många barn till vår söndagsskola Himlaliv och under året är vi delaktiga i flera olika läger, vilka är en fin växtplats för våra barn och unga. Våra tonåringar har en egen husförsamling och vi har även tonårsarbete i samarbete med Ryttargårdskyrkan. Många i församlingen brinner för sociala frågor och flera är engagerade i det ekumeniska nätverket Kyrkornas samarbete för mänskliga rättigheter där vi bland annat hjälper familjer i asylprocess. Vi har även ett språkcafé som möter både språkliga behov, sociala behov och andliga frågor. Dagtid delar vi lokaler med Crossroads lunchservering för EU-migranter.

Vi stödjer flera missionsprojekt ut över världen och vill ha en nära kontakt med våra missionärer för att formas och få en större bild av Gud och vår kallelse som hans församling.

Då en av våra två pastorer har gått vidare till annan tjänst inom EFK söker vi en ny pastor.

Tjänsten hos oss ger dig chansen att få vara med på den spännande och rikt välsignade resa vi som församling är ute på. Med ordet och bönen som grund, i delat ledarskapet och i samarbete med församlingsledningen ges du möjlighet att bolla idéer, utmana, utmanas och dela med- och motgångar på ett naturligt sätt. Du får stödja och vara en katalysator för andra ledare i församlingen och bygga många relationer i det nätverk av människor som utgör Johanneskyrkan.

Tjänsten är på 75%. Tillträde enligt överenskommelse.

Din ansökan

Ansök genom att skicka ditt CV och personligt brev till info@johanneskyrkan.se

Har du frågor är du mer än välkommen att höra av dig till Jonas Wejde (tel:070-2444268)

Vi hoppas få ta emot din ansökan!