Trygg tillvaro för diskriminerade minoritetsfolk

De levde tidigare i stammar i djungeln. Nu har hälften av minoritetsbefolken flyttat till städer. Där möter de diskriminering och blir utnyttjade. Vårt arbete tillsammans med minoritetsfolken i en stad i norra Brasilien har bara börjat!

Under den tid vi haft personal i staden har vi fått möjlighet att lära känna och förstå hur situationen är i staden för minoritetsfolken. Efter att ha stiftat bekantskap med människor från minoritetsfolken och lärt känna deras situation har förståelsen ökat för de stora behoven som finns för dessa människor i staden. Man säger att cirka 50 procent av minoritetsfolken, som tidigare främst levde i sina stammar, nu finns i stadsmiljö. Behovet av en god miljö att vistas i i staden är enorm för dessa människor eftersom att de möter mycket som skapar otrygghet, i form av diskriminering, faror och utsatthet, framför allt för barnen. Antropologer kämpar för att bevara minoritetsfolkens kultur och vill inte att de ska beblandas med den övriga befolkningen. Myndigheter vill på grund av kostnaderna inte ta sitt ansvar för minoritetsfolkens rättigheter och tar därför parti med antropologerna. Detta leder till att de får lite hjälp och att de särskiljs på ett osunt sätt i staden.

På grund av de behov vi ser är vi nu i startgroparna för att försöka få tillstånd att starta ett familjecenter i staden för dessa utsatta folk. Det ska bli ett slags aktivitetshus där familjerna får vara under dagtid: en trygg och stimulerande plats att leka på för barnen och en gemenskapsfrämjande, inlärande och kulturstärkande miljö för de vuxna där de bland annat kan utföra sina hantverk.

Vi kommer göra detta i samarbete med vår partner FEPAS och den lokala församlingen. Att få tillstånd till detta är inte helt enkelt och det behövs mycket bön för att hitta de rätta vägarna genom myndigheterna. Var med och be för att detta ska få framgång och lyckas så att vi under detta år får starta upp en verksamhet som bemöter de stora behoven för dessa människor och att Guds rike får ta mer mark i staden.

Projektet rekommenderas för en Ge för livet-kampanj.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Anna-Maria Jonsson
Regionledare för Latinamerika och Iberiska halvön (Portugal och Spanien)
019-16 76 82
0703868231

anna-maria.jonsson@efk.se

Insamlingsbehov

Insamlingsnummer: 49133
Insamlingsbehov: 240 000 kr

Insamlat: 81 499 kr Kvar att samla in: 158 501 kr

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.