"Jamila": Jag insåg hur dyrbar, värderad och älskad jag är

"Jamilas" man misshandlade henne och deras barn, och anslöt sig senare till en terroristgrupp. "Jamila" däremot mötte Jesus och drömmer nu om att få hjälpa andra kvinnor i liknande situationer. Hon är involverad i ett av EFKs församlingsbyggande projekt i Mellanöstern.

Jag växte upp som muslim. Jag försökte tillfredsställa Gud genom goda gärningar, men jag misslyckades alltid. Jag trodde att Gud var långt borta. Jag trodde att han hatade kvinnor. Mina föräldrar skiljde sig när jag var åtta, och jag tvingades betjäna min pappas nya fru och hennes barn.

Misshandlad av min man

När jag var tonåring friade min styvbror, och jag sa ja. Det visade sig sedan att han var drogmissbrukare och kriminell. Jag fick min första dotter när min man var i fängelset. När han kom ut misshandlade han mig och henne.

Jag hade inte modet att lämna honom, för jag ville inte att min dotter skulle ha samma barndom som jag. Jag fick mitt andra barn när min man satt fängslad än en gång. Misshandeln fortsatte, och till slut valde jag att separera från honom. Det skedde till ett stort pris: han behöll barnen.

Jesu kärlek övertygade mig

Jag fortsatte att tillbe Allah för jag var rädd för att bli evigt straffad i helvetet. Men en dag berättade en person om Kristus för mig. Hans kärlek övertygade mig, och jag började gråta och dela min smärta och sorg. Jag fick höra Herrens ord: ”Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.” (Matt 11:28).

Den versen genomborrade mitt hjärta och förvandlade mig. Jag tog emot denna Gud som älskade mig bortom allt förstånd och som såg mig som jämställd med män, skapad enligt hans egen avbild. Jag insåg hur dyrbar, värderad och älskad jag är.

Vill hjälpa andra misshandlade kvinnor

Sex år efter att jag hade förlorat mina barn lyckades jag återförenas med dem. Vi flydde sedan från vårt land. Jag vet numera att min man blev involverad i en terroristgrupp. Han har hotat att döda mig flera gånger för att jag inte lever som en muslim borde leva. Han vet fortfarande inte att jag är kristen.

Min dröm är att bli kurator för arabiska kvinnor som har blivit misshandlade, i synnerhet för dem som kommer från muslimsk bakgrund. Jag vill också hjälpa mina egna barn, som misshandlades av deras pappa och styvmamma innan de kom tillbaka till mig. Jag leder numera en hemgrupp och vittnar för andra muslimska kvinnor om Jesus. Jag är så tacksam att han räddade mig, inte på grund av något jag hade gjort, utan för att han älskar mig så oerhört mycket.

Läs mer om EFKs arbete för den förföljda kyrkan och hur du kan hjälpa.