Redskap för barn och familj

Här finns några redskap vi hoppas kan vara till hjälp för dig som jobbar med frågor som berör barn och familj i er församling.

Upptäck vår Facebook-grupp

I gruppen Arbete bland barn och familjer i EFK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns alla möjligheter att både be om hjälp och själv dela med sig – litet eller stort! I flödet finns redan massor av goda och användbara verktyg.

Nätverkande i din region

Vi behöver varandra för att stötta och utmana, dela erfarenheter, lära och få nya perspektiv. Vi i EFK LEDA – är nätverkande i landets regioner för anställda i en EFK-församling. I en del regioner finns också andra former av nätverkande speciellt för dig som är anställd med fokus på barn och familj. Är du intresserad av att ta ett initiativ i din region? Välkommen att ta kontakt!

Jesus till barnen - ett stort ekumeniskt nätverk där vi i EFK är med

Tillsammans över samfundsgränserna jobbar nätverket “Jesus till barnen” för att stötta såväl barnledare, föräldrar, pastorer och församlingsledare. Under åren har nätverket inbjudit till såväl stora konferenser, regionala dagar och digitala mötesplatser. Tillsammans har vi skapat goda resurser. Allt hittar du på www.jesustillbarnen.se. Länk till annan webbplats. Härifrån hittar du också till vår youtube-kanal med mängder av bra filmer för både ledare och föräldrar.

Material för läger, söndagsskola, ledare med mera

Genom åren har vi tagit fram en del material. En del kan du köpa från vårt Sverigekontor, annat hittar du i vår webbshop hos Nya Musik. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På Nya Musik finns exempelvis “Välkommen till söndagsskolan”. Dramaidéerna passar i gudstjänster, på storsamlingen eller barnmöten. Totalt finns åtta häften! Gruppsamlingarna kan även användas fristående för andakt i Öppen Förskola, Barntimmar, scout-patrullen. Trots några år på nacken funkar de bra och säljs riktigt billigt!

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Jag arbetar med barn och familj inom EFK. Jag hjälper gärna till!

Susanne Olofsson
Ledarutvecklare med fokus på barn och familj 70 %
019- 16 76 41
070-386 87 64

Mejla mig!