Gör en egen insamling

Har du vänner som inte vet vad de ska göra med alla sina pengar? Eller tycker, precis som du, att jorden borde vara härligare för fler? Starta en egen insamling och engagera dina nära och kära!

Att göra en egen insamling till Ge för livets julinsamling är enkelt och kan bli riktigt roligt - särskilt om du kopplar en utmaning till den. Alla kan vara med - både privatpersoner och grupper som exempelvis församlingar och företag. Det tar bara några minuter att komma igång och du kan följa hur mycket som kommit in och hur du ligger till gentemot ditt uppsatta mål. Längre ned på sidan hittar du tips på hur du kan göra insamlingen ännu roligare.

Tips för att göra din insamling roligare - och bättre!

Om du kopplar en utmaning eller en annorlunda idé till din insamling blir den oftast bättre – och roligare! Det är bara fantasin som sätter gränser men här är lite inspiration:

  • Ge bort din födelsedag: Klassikern! Istället för paket ber du folk att att bidra till din insamling.
  • Raka huvudet eller skägget: Om du får in 10 000 kr rakar du dig!
  • "Fear factor-utmaning": Vad är du mest rädd för? Om du får in 10 000 kr så gör du det!
  • Åk skidor eller spring: Varje hundralapp = 1 mil eller 1 km
  • TÄVLA: Vilken ungdoms-/husgrupp samlar in mest pengar?!?
  • Skotta snö: Hjälp grannar och bekanta i trädgården. Betala gör de genom att ge till din insamling.
  • Viral video-utmaning: Minns du ice bucket challenge (där man swishade pengar så fick någon hälla vatten över en och spred filmbeviset på Facebook)? Tja... bli lite kreativ du med! :)
  • Baka och/eller rensa förrådet: Sälj goda bakverk eller sådant du inte längre behöver. Betalningen görs till din insamling.
  • Maskeradutmaning: Du går på stan i en ankdräkt (eller något annat lagom skämmigt) om du får in 10 000 kr.

Låt kreativiteten flöda! Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss på info@efk.se eller 019-16 76 00. Du kommer då till växeln som kopplar dig vidare!

Om Ge för livets julinsamling

Härlig är jorden… En av våra mest älskade psalmer i juletid. Den sången vill vi stämma in i, nu när vi äntligen kan samlas för att umgås, äta gott, fira jul och vara generösa mot varandra. Men fortfarande gäller det långt ifrån alla.

Läs mer om julinsamlingen här!