Köp och ge bort en julgåva

Anka

Ge för livets julklappsshop

Snart är det jul och vissa av oss får mat, julklappar och kärlek. För andra är det inte lika härligt. Köp en, eller flera, julgåvor till dem som behöver dem bäst. Vill du ge bort en sådan gåva i julklapp till någon du känner finns gåvobevis att ladda ned eller få hemskickade.

Ge bort en anka

I Bangladesh har översvämningarna blivit värre på grund av klimatförändringarna. Genom att byta ut höns mot ankor, som klarar översvämningar, kan bangladeshierna anpassa sig till den förändrade verklighet som de inte kan rå för men drabbas av konsekvenserna av. Läs mer om projektet i Bangladesh.

Pris: 50 kr/st*

 

*Motsvarar priset på en anka i Bangladesh.

Ge bort en ryggsäck

Det finns flera anledningar till att barn inte får gå i skolan. Till exempel att barn kan vara oregistrerade hos myndigheter, att skolan ligger för långt bort, att föräldrar tycker att hjälpen på gården är viktigare eller att de inte har råd med skoluniform och skolmaterial. Läs mer om hur vi jobbar för barns rättigheter till skola och hälsa.

Pris: 150 kr/st**

**Ger ett barn skolgång i Afrika eller livsviktiga fritidshem i Brasilien i en månad.

Ge bort en trädplantering

Vid skolor i Mongoliet planteras träd. Anledningen till satsningen är att oasen skapar en bättre närmiljö för barnen och lärarna. Oasen förebygger hälsoproblem som orsakas av sandstormar och luftföroreningar. Läs mer om hur vi arbetar med klimaträttvisa i Mongoliet.

Pris: 150 kr/st***

***Ger en person i Mongoliet en trädplanta inklusive bevattning skötsel och utbildning.

Ge bort ett hälsopaket

Risken att smittas av malaria är som störst söder om Sahara och särskilt barn under fem år är den mest utsatta gruppen. Men en tidig diagnos och behandling minskar riskerna betydligt. Genom undersökning och förhoppningsvis en tidig diagnos samt behandling av malaria räddar vi liv! Läs mer om projektet i Zambia.

Pris: 200 kr/st****

****Ger fem barn en malariaundersökning och behandling.

Ge bort en bultsax

Tillsammans med våra samarbetspartners arbetar vi mot handeln med människor. Främst arbetar vi förebyggande men vi hjälper också människor ur till exempel sexindustrin, bland annat genom rehabilitering och alternativa försörjningsmöjligheter. Läs mer om hur vi arbetar mot människohandel.

Pris: 500 kr/st*****

*****Ger ett utsatt barn skyddat boende, mat, kläder, skola och traumabearbetning i en månad.

Ge bort en symaskin

Symaskinen symboliserar det egna företaget som människor vill starta men som inte vet hur det går till eller har råd. Genom utbildning och ett bidrag/lån får de möjlighet att starta enkla affärsverksamheter som hjälper deras familjer ur fattigdom! Läs mer om arbetet med mikrolån och yrkesträning.

Pris: 2000 kr/st******

*****Ger en person i Egypten en symaskin och utbildning i både sömnad och företagande.

Om Ge för livets julinsamling

Härlig är jorden… En av våra mest älskade psalmer i juletid. Den sången vill vi stämma in i, nu när vi äntligen kan samlas för att umgås, äta gott, fira jul och vara generösa mot varandra. Men fortfarande gäller det långt ifrån alla. Knappt hade vi börjat hämta oss från två års pandemi förrän nästa kris slog till. Helt plötsligt lever vi med en krigszon bara några hundra mil från vårt eget land. Det som hänt och händer i Ukraina, och dess konsekvenser i form av matbrist och energikris är något som berör oss i Sverige, när vi nu helt plötsligt står inför en lågkonjunktur. Men, konsekvenserna är ännu större för alla de runt vår värld som lever nära fattigdomsgränsen. Dramatiskt ökade priser på bland annat vete, olja och gas är ett oerhört svårt slag för människor över hela vår härliga jord. För att inte tala om de som lever i Ukraina, eller som har tvingats på flykt på grund av kriget. Men vi ger inte upp. Vi kan fortfarande kämpa och ta han om varandra och vår jord. Och tillsammans se till att fler människor av hjärtat igen kan sjunga ”Härlig är jorden!"

Läs mer om julinsamlingen här!