Ladda ner eller beställ material

Vill ni göra en insamling som församling eller grupp? Här finns bild- och filmmaterial att använda i gudstjänst, event eller sociala medier för att skapa engagemang för julinsamlingen! Det går också att beställa tryckt material.

Filmer

Alla filmer är uppdaterade för 2022. Har du kvar filmer från tidigare år ska de ersättas av filmerna nedan. Filmerna finns i format för TV och projektor (liggande) samt sociala medier (stående). Ladda ner dem via knappen nedan, eller klicka på filmens titel i respektive uppspelningsfönster längre ner.

Promo

Använd den här filmen för att introducera insamlingen.

Julgåvor

Dessa filmer presenterar respektive julgåva som kan köpas och ges bort.

Har du frågor om materialet?

Välkommen att höra av dig.

Om Ge för livets julinsamling

Härlig är jorden… En av våra mest älskade psalmer i juletid. Den sången vill vi stämma in i, nu när vi äntligen kan samlas för att umgås, äta gott, fira jul och vara generösa mot varandra. Men fortfarande gäller det långt ifrån alla. Knappt hade vi börjat hämta oss från två års pandemi förrän nästa kris slog till. Helt plötsligt lever vi med en krigszon bara några hundra mil från vårt eget land. Det som hänt och händer i Ukraina, och dess konsekvenser i form av matbrist och energikris är något som berör oss i Sverige, när vi nu helt plötsligt står inför en lågkonjunktur. Men, konsekvenserna är ännu större för alla de runt vår värld som lever nära fattigdomsgränsen. Dramatiskt ökade priser på bland annat vete, olja och gas är ett oerhört svårt slag för människor över hela vår härliga jord. För att inte tala om de som lever i Ukraina, eller som har tvingats på flykt på grund av kriget. Men vi ger inte upp. Vi kan fortfarande kämpa och ta han om varandra och vår jord. Och tillsammans se till att fler människor av hjärtat igen kan sjunga ”Härlig är jorden!"

Läs mer om julinsamlingen här!