Ge för livets julklappsshop

Snart är det jul och vissa av oss får mat, julklappar och kärlek. För andra är det inte lika härligt. Köp en – eller flera – julgåvor till dem som behöver dem bäst. Vill du ge bort en sådan gåva i julklapp till någon du känner finns gåvobevis att ladda ned eller få hemskickade.

Ge bort en anka

I Bangladesh har översvämningarna blivit värre pga klimatförändringarna. Genom att byta ut höns mot ankor, som klarar översvämningar, kan bangla-deshierna anpassa sig till den förändrade verklighet som de inte kan rå för men drabbas av konsekvenserna av. Läs mer om projektet i Bangladesh.

Pris: 50 kr/st*

*Motsvarar priset på en anka i Bangladesh.

Ge bort en ryggsäck

Det finns flera anledningar till att barn inte får gå i skolan. T ex att barn kan vara oregistrerade hos myndigheter, att skolan ligger för långt bort, att föräldrar tycker att hjälpen på gården är viktigare eller att de inte har råd med skoluniform och skolmaterial. Läs mer om hur vi jobbar för barns rättigheter till skola och hälsa.

Pris : 150 kr/st**

**Ger ett barn skolgång i Afrika eller livsviktiga fritidshem i Brasilien i en månad.

Ge bort en trädplantering

Vid skolor i Mongoliet planteras träd. Anledningen till att satsningen är att oasen skapar en bättre närmiljö för barnen och lärarna. Oasen förebygger hälsoproblem som orsakas av sandstormar och luftföroreningar. Läs mer om hur vi arbetar med klimaträttvisa i Mongoliet.

Pris: 150 kr/st***

***Ger en person i Mongoliet en trädplanta inklusive bevattning skötsel och utbildning.

Ge bort ett hälsopaket

Risken att smittas av malaria är som störst söder om Sahara och särskilt barn under fem år är den mest utsatta gruppen. Men en tidig diagnos och behandling minskar riskerna betydligt. Genom undersökning och förhoppningsvis en tidig diagnos samt behandling av malaria - så räddar vi liv! Läs mer om projektet i Zambia.

Pris : 200 kr/st****

****Ger fem barn en malariaundersökning och behandling.

Ge bort en bultsax

Tillsammans med våra samarbetspartners arbetar vi mot handeln med människor. Främst arbetar vi förebyggande men vi hjälper också människor ur t ex sexindustrin, bland annat genom rehabilitering och alternativa försörjningsmöjligheter. Läs mer om hur vi arbetar mot människohandel.

Pris: 500 kr/st*****

*****Ger ett utsatt barn skyddat boende, mat, kläder, skola och traumabearbetning i en månad.

Ge bort en symaskin

Symaskinen symboliserar det egna företaget som människor vill starta men inte vet inte hur det går till inte heller råd att göra. Genom utbildning och ett bidrag/lån får de möjlighet att starta enkla affärsverksamheter som hjälper deras familjer ur fattigdom! Läs mer om arbetet med mikrolån och yrkesträning.

Pris: 2000 kr/st******

*****Ger en person i Egypten en symaskin och utbildning i både sömnad och företagande.

Här beställer du dina julgåvor och gåvobevis

Vilken typ av gåvokort vill du beställa?  * (obligatorisk)
Vilken typ av gåvokort vill du beställa?
Välj antal varor
Vara Antal Pris
(50 kr/st)
(150 kr/st)
(150 kr/st)
(200 kr/st)
(500 kr/st)
(2000 kr/st)
Totalt: 0 kr
Välj typ och antal. Notera totalbeloppet här ovan, som anger vilket belopp du ska betala. När du skickat in din beställning får du information om hur du betalar. OBS! Om du vill att vi skickar direkt till mottagaren kan du endast beställa en i taget.
Hur vill du ha gåvobevisen? * (obligatorisk)
Hur vill du ha gåvobevisen?Beställare * (obligatorisk)
BeställareMottagare (Fylls endast i om gåvokortet ska skickas till någon annan än dig som beställer)
Mottagare (Fylls endast i om gåvokortet ska skickas till någon annan än dig som beställer)


(Om du vill att vi skickar direkt till till gåvomottagaren kan vi skriva en kort hälsning på ca 10 tecken, t ex "God jul!" eller liknande.)

Om betalsätt

Du kan betala direkt i din webbläsare via Swish Handel eller med kortbetalning.

Du kan också välja att göra en egen insättning via vanlig Swish eller Bankgiro.

Mer information på nästa sida.

Anka

Mer om Ge för livets julinsamling

Om Ge för livets julinsamling

Härlig är jorden… en av våra mest älskade psalmer i juletid. I den sången vill vi stämma in i, nu när vi äntligen kan samlas igen för att umgås, äta gott, fira jul och vara generösa mot varandra. Men fortfarande gäller det långt ifrån alla. Under en lång tid kommer vi att behöva återta förlorad mark. Miljontals barn har tappat ett helt skolår när skolor tvingats hålla stängt. FN beräknar att den globala fattigdoms-bekämpningen kan ha tappat mer än ett decennium. Men vi ger inte upp. Vi kan fortfarande kämpa och ta han om varandra och vår jord. Och tillsammans se till att fler människor av hjärtat igen kan sjunga ”Härlig är jorden!"

Ge med Swish eller kort! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klicka på knappen ovan för att enkelt ge en gåva direkt i din webbläsare.

Du kan också göra en manuell bankgirobetalning till 900-55 88. Märk "Julinsamling".