Typ av tjänst: EFKs internationella arbete
Arbetsgivare: Evangeliska Frikyrkan
Tjänstegrad: Utlandsanställning och tidsbegränsad till tre år

Titel: Programkoordinator
Område/ort: Chiang Mai, Thailand

Evangeliska Frikyrkans internationella program söker koordinator för barns rättigheter

Evangeliska Frikyrkan (EFK) är en församlings- och missionsrörelse bestående av cirka 300 samarbetande församlingar som tillsammans har lite mer än 34 000 medlemmar. Organisationen har cirka 100 anställda och verksamheten omfattar både arbete i Sverige och internationellt. Det internationella arbetet bedrivs i ett 30-tal länder och är uppdelad i regionerna Afrika, Asien, Europa/Mellanöstern och Latinamerika. EFK arbetar internationellt inom fyra fokusområden: Församlingsbyggande; Barns Rättigheter; Hållbar Försörjning och Mot Människohandel.

Vår vision är ”Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen”.

En stor del av befolkningen i Asien är minderåriga. Även om variationen mellan länder i Asien är stor, är barn den samhällsgrupp som är mest utsatt och negligerad. Många barn lever i fattigdom, brist på hälsovård och adekvat utbildning. Antalet barn som utsätts för människohandel och annan typ av exploatering ökar. I flera länder i Asien råder en stark hierarki som bestäms av faktorer som kön, rikedom, kunskap, religion och samhällsposition. Ålder är ytterligare en faktor som gör att alla barn hamnar långt ned på den sociala hierarkin och blir därför utan röst i många samhällen.

EFK har en lång historia av att tillsammans med lokala partnerorganisationer arbeta för barns rättigheter främst genom förebyggande arbete men även genom påverkansarbete. Målet är att stödja partnerorganisationer så att barn och vårdnadshavare kan göra anspråk på sina rättigheter. Vi stödjer även partnerorganisationer att förändra strukturer och lagar genom att sätta krav på skyldighetsbärare såsom myndigheter. EFK vill även arbeta med opinionsbildning och påverkan i Sverige gällande barns rättigheter.

EFK Asien driver ett regionalt program tillsammans med lokala partnerorganisationer i 6 länder i Asien. Syftet är att stärka barns rättigheter främst genom förebyggande arbete och påverkan. Det regionala programmet är finansierat av Sida/SMR

Programkoordinator för barns rättigheter med placering i Chiang Mai, Thailand

Arbetsuppgifter

Som programkoordinator ansvarar du för EFK Asiens fokusområde för Barns rättigheter. Du kommer att arbeta i team men ha följande ansvar i vid Missionscentret i Chiang Mai:

 1. Koordinera och handlägga EFK Asiens stöd till insatser enligt fördelning. Med detta följer resor i tjänsten.
 2. Utveckla och uppdatera strategier och handlingsplaner för EFKs fokusområde: Barns rättigheter.
 3. Samordna och driva det regionala programmet för barns rättigheter vilket innebär att handlägga ansökningar, hålla eller samordna träningar (inom till exempel projekthantering, rättighetsbaserat arbetssätt, kommunikation), ansvara för rapportering, projektuppföljning och budgetuppföljning.
 4. Kommunicera med församlingar och andra givare.

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning eller dokumenterad erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift,
 • Kunskap om det civila samhället och med erfarenhet av att arbeta med trosbaserade rörelser
 • Beprövad erfarenhet av projektledning/ projekthantering

Meriterande

 • Erfarenhet av Sida finansierad verksamhet
 • Erfarenhet av pedagogisk erfarenhet
 • Erfarenhet av att bo och arbeta utomlands
 • Kännedom om EFKs församlingsrörelse och arbete

Vi ser att du är en person som har lätt att arbeta i team och relatera till olika människor från många olika kulturer och sammanhang. Du har lätt att få en överblick, är handlingskraftig, kreativ och lösningsorienterad. Det är viktigt att ha en förmåga att kunna arbeta utifrån givna ramar men också arbeta självständigt och utveckla arbetet inom det givna området. Vi ser nyfikenhet och en vilja att lära nya saker sig är som viktiga egenskaper.

Anställningen är en utlandsanställning och tidsbegränsad till tre år. Placering på Missionscentret i Chiang Mai, Thailand. Anställningen inleds med tre veckors Sverigeanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Vi vill i organisationen verka för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en tillgång. Vi vill att du delar EFKs tro och värderingar. Lön och anställningsvillkor enligt EFKs reglemente för utlandsanställda. Tjänsten är finansierad av SMR och EFKs församlingar. Vilket innebär att du aktivt kommer delta i insamlingsarbete för tjänsten.

Ansökan

Ansök senast 2019-12-10. Vi behandlar ansökningar löpande så vänta inte med din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Skicka din ansökan innehållande CV och personligt brev till rekrytering@efk.se

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Jag svarar på frågor om tjänstens innehåll!

Linnéa Åberg
Regionledare för Asien
070-520 82 80

linnea.aberg@efk.se

Fråga mig om rekryteringsprocessen!

Robin Nordahl
HR-generalist och teamledare för Team Personal. tf chef för Resursavdelningen
019-16 76 07

robin.nordahl@efk.se