Typ av tjänst: EFKs internationella arbete
Arbetsgivare: Evangeliska Frikyrkan
Tjänstegrad: Utlandsanställning och tidsbegränsad till tre år

Titel: Programkoordinator
Område/ort: Chiang Mai, Thailand

Evangeliska Frikyrkans internationella program söker koordinator för insatser för hållbar försörjning

Om Evangeliska Frikyrkan

Evangeliska Frikyrkan (EFK) är en församlings- och missionsrörelse bestående av cirka 300 samarbetande församlingar som tillsammans har lite mer än 34 000 medlemmar. Organisationen har cirka 100 anställda och verksamheten omfattar både arbete i Sverige och internationellt. Det internationella arbetet bedrivs i ett 30-tal länder och är uppdelad i regionerna Afrika, Asien, Europa/Mellanöstern och Latinamerika. EFK arbetar internationellt inom fyra fokusområden: Församlingsbyggande; Barns Rättigheter; Hållbar Försörjning och Mot Människohandel.

Vår vision är ”Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen”.

En av vår tids stora utmaningar är att skapa förutsättningar för utveckling av samhällen samtidigt som hänsyn tas till miljö och klimat. Asien är den kontinent där störst antal fattiga i världen bor. Det är också den kontinent som hittills främst har drabbas av naturkatastrofer och märkbara klimatförändringar. Människan står inför den stora utmaningen att utveckla lösningar på ökade miljöproblem för att hindra ökad fattigdom och lidande. Utmaningen handlar såväl om att förändra attityder till miljön men också att förändra levnadssätt.

EFK samverkar med lokala partnerorganisationer i fem länder inom fokusområdet hållbar försörjning. Bland annat genom vatten- och sanitetsinsatser, katastrofberedskap och försörjningsåtgärder. Målet är att tillsammans arbeta i riktade insatser för miljö- och försörjning bland de mest utsatta samt att integrera ett resiliensperspektiv i all verksamhet.

Programkoordinator för insatser för hållbar försörjning med placering i Chiang Mai, Thailand

Arbetsuppgifter

Som programkoordinator ansvarar du för EFK Asiens fokusområde för Hållbar Försörjning. Du kommer att arbeta i team men ha följande ansvar i vid Missionscentret i Chiang Mai:

 1. Koordinera och handlägga EFK Asiens stöd till insatser enligt fördelning. Med detta följer resor i tjänsten.
 2. Utveckla och uppdatera strategier och handlingsplaner för EFKs fokusområde: Hållbar Försörjning.
 3. Samordna och driva det regionala programmet för hållbar försörjning vilket innebär att handlägga ansökningar, hålla eller samordna träningar (inom till exempel projekthantering, hållbar försörjning, rättighetsbaserat arbetssätt, kommunikation), ansvara för rapportering, projektuppföljning och budgetuppföljning.
 4. Kommunicera med församlingar och andra givare.

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning eller dokumenterad erfarenhet inom hållbarhetsfrågor arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift,
 • Kunskap om det civila samhället och med erfarenhet av att arbeta med trosbaserade rörelser
 • Beprövad erfarenhet av projektledning/ projekthantering

Meriterande

 • Erfarenhet av Sida finansierad verksamhet
 • Erfarenhet av pedagogisk verksamhet
 • Erfarenhet av att bo och arbeta utomlands
 • Kännedom om EFKs församlingsrörelse och arbete.

Vi tror att du har ett starkt engagemang för hållbarhet- och klimatfrågor. Vi ser att du är en person som har lätt att arbeta i team och relatera till olika människor från många olika kulturer och sammanhang. Du har lätt att få en överblick, är handlingskraftig, kreativ och lösningsorienterad. Det är viktigt att ha en förmåga att kunna arbeta utifrån givna ramar men också arbeta självständigt och utveckla arbetet inom det givna området. Vi ser nyfikenhet och en vilja att lära nya saker sig är som viktiga egenskaper.

Anställningen är en utlandsanställning och tidsbegränsad till tre år. Placering på Missionscentret i Chiang Mai, Thailand. Anställningen inleds med tre veckors Sverigeanställning. Tillträde hösten 2020 eller enligt överenskommelse. Vi vill i organisationen verka för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en tillgång. Vi vill att du delar EFKs tro och värderingar. Lön och anställningsvillkor enligt EFKs reglemente för utlandsanställda. Tjänsten är finansierad av SMR och EFKs församlingar. Vilket innebär att du aktivt kommer delta i insamlingsarbete för tjänsten.

Ansökan

Ansök senast 2019-12-10. Vi behandlar ansökningar löpande så vänta inte med din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Skicka din ansökan innehållande CV och personligt brev till rekrytering@efk.se

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Jag svarar på frågor om tjänstens innehåll!

Linnéa Åberg
Regionledare för Asien
070-520 82 80

linnea.aberg@efk.se

Fråga mig om rekryteringsprocessen!

Robin Nordahl
HR-generalist och teamledare för Team Personal. tf chef för Resursavdelningen
019-16 76 07

robin.nordahl@efk.se