Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Vimmerby Evangeliska Frikyrkoförsamling
Tjänstegrad: 75% eller enligt överenskommelse

Titel: Föreståndare & pastor
Område/ort: Vimmerby

Vi söker föreståndare och pastor till Korskyrkan i Vimmerby

Vi är en EFK-församling som bildades 2005 genom ett samgående av baptist- pingst- och missionsförsamlingarna, nu med ett medlemsantal på omkring 170. Församlingen har en mångkulturell karaktär med breda kontaktytor mot invandrargrupper, bland annat genom en större second Hand butik som vi driver gemensamt med Erikshjälpen och en idrottsförening (VIF).

Vision

Vår trefaldiga vision är: Kärlek uppåt- som ett gensvar, kärlek inåt- som befriar och kärlek utåt- som motiverar. Vi vill vara en församling för alla generationer som möter vårt samhälle med tro, hopp och kärlek.

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill vara vår nya pastor och föreståndare. Dina främsta uppgifter kommer att vara att tillsammans med medarbetare och församlingsledning leda församlingen framåt i både gamla och nya utmaningar. Du bör ha erfarenhet som församlingsledare och kunna utmana genom undervisning och predikan. Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och lämplighet.

Kvalifikationer

Teologisk grundutbildning och/eller genom erfarenhet förvärvad motsvarande kompetens samt omfatta den teologi och trosuppfattning som EFK står för.


Anställning

Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse, gärna efter en period av provanställning.

Ansökan

Välkommen att skicka din ansökan innehållande personligt brev, cv och referenser till andersbrunegard@hotmail.com. Sista dag för ansökan är 2019-12-31.
Vid frågor hör av dig till ordförande Anders Brunegård 070-6886532 (andersbrunegard@hotmail.com) eller vice ordförande Torbjörn Sandberg 070-2280560 (torbjorn.sandberg68@gmail.com)