Typ av tjänst: Närstående organisation
Arbetsgivare: Hyllie Park Talentbyrån
Tjänstegrad: 80-100%

Titel: Handledare och jobbcoach
Område/ort: Skillinge/Österlen

Handledare till Stöd och matchning på Österlen

Om Hyllie Park Talentbyrån

Hyllie Park Talentbyrån har nyligen tecknat avtal med Arbetsförmedlingen för att bedriva tjänsten Stöd och matchning (STOM) i Malmö och Österlen. Verksamheten är en fortsättning på ett två-årigt EU-projekt där vi arbetat kreativt och engagerat med att matcha nyanlända med arbetsgivare i Sydöstra Skåne. Se www.talenterna.selänk till annan webbplats.
Huvudman för Talentbyrån är Hyllie Park Folkhögskola och Skillinge Missionshus.
I Maj 2020 startar vi verksamhet i Simrishamns kommun och i september 2020 i Malmö. Tjänsten Stöd och matchning har som mål att de arbetssökande ska komma till arbete eller utbildning på kortast möjliga tid och på det sättet finna en lösning på sin situation som arbetssökande.

Uppdraget som handledare

Arbetet som handledare innebär att matcha och stödja människor ut i arbete eller hjälpa dem hitta vägen till arbete via studier. Du kommer att jobba med människor både enskilt och i grupp genom individuella samtal, workshops och företagsbesök. Syftet är att utveckla den arbetssökandes färdigheter i att söka arbete på ett aktivt och medvetet sätt.
Företagskontakter är en viktig del i matchningen ut mot arbete vilket innebär att vi söker dig som har eller kan utveckla ett brett kontaktnät samt har stor förmåga att skapa och vårda företags- och kundkontakter. Arbetet innebär även administration.
Verksamheten i Simrishamns kommun kommer vara en mindre arbetsplats där flexibilitet och god förmåga att samarbeta är viktig. Den lilla organisationen skapar möjlighet för dig att vara med och påverka och bygga upp en ny spännande och meningsfull verksamhet.

Kvalifikationer

Formella kompetenskrav:
Alternativ 1
Du har minst 120 högskolepoäng (80 poäng enligt tidigare system) eller motsvarande poäng från yrkeshögskola. Utbildningen har genomförts inom områdena; arbetsliv, organisation och personalarbete, studie- och yrkesvägledning, företagsekonomi, arbetslivspsykologi, beteendevetenskap, arbetsterapeut- eller socionomutbildning.
Du har minst två års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid. Du ska ha erhållit arbetslivserfarenheten under de senaste fem åren.

Alternativ 2
Du har ett års eftergymnasial utbildning och du har minst tre års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid inom något av följande områden:

 • Arbetsledning med personalansvar
 • Rekrytering
 • Omställningsarbete för arbetssökande
 • Studie- och yrkesvägledning
 • Handläggning i personalfrågor (dock ej enbart personaladministration)
 • Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor
 • Arbete med social- och gruppsykologi
 • KarriärvägledningA
 • Arbetslivserfarenheten inom ovanstående områden har du erhållit de senaste 5 åren

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med Stöd och Matchning eller inom bemanning och rekryteringsbranschen.

Egenskaper

 • Du är relationsskapande med empatisk förmåga
 • Du tar initiativ och arbetar kreativt och engagerat
 • Du tycker om att arbeta i team
 • Du är flexibel och uthållig
 • Du besitter god administrativ förmåga

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Så ansöker du

Sista dag att ansöka är 2020-05-24.
Om du känner att du är rätt person så sök tjänsten omgående då intervjuer hålls löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdatum.

Bifoga följande dokument till din ansökan

 • CV
 • Tjänstgöringsintyg
 • Examensbevis eller betyg

Skicka din ansökan till kalle.spetz@hylliepark.se

Anställningsform

Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Omfattning 100 %. Start 2020-08-15 eller enligt överenskommelse. Arbetsplatsens adress: SKOLGATAN 16, 276 60 SKILLINGE

Kontaktpersoner

Hyllie Park Talentbyrån
Kalle Spetz
Tfn: 0735-284328
kalle.spetz@hylliepark.se

Om huvudmännen

Hyllie Park Folkhögskola har sin bas på två platser i Malmö och filialverksamheter i Göteborg, Kristianstad, Skillinge och i Kunming i Kina. Folkhögskolan är en av 113 idéburna folkhögskolor i Sverige. Huvudmän är Evangeliska Frikyrkan, Hyllie Park Kyrkan och Evangeliska Frikyrkans Medarbetarförbund. Skolan har ca 100 anställda.

Skillinge Missionshus är en kristen församling som är en del av EFK och Equmeniakyrkan. I församlingens lokaler bedriver Hyllie Park folkhögskola Sfi-verksamhet sedan 2015.