Utveckling hösten 2017

Ta fram subsajt för Ge för livet

Insamlingsenheten vill ta fram en subsajt för Ge för livet.

Bakgrund

Ge för livet har tre-fyra hemsidor. En för second handverksamheten (som drivs i egen juridisk person med Mats Hillerström i spetsen). En för GFL-verksamheten i EFK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och en för GFL-verksamheten i SAM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Dessutom finns en portal för alla dessa tre hemsidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är en subsajt för GFL-verksamheten i EFK som främst ska tas fram. (Eventuellt kan det bli aktuellt att göra om portalen också.) Mattias driver denna utveckling.

Kontaktperson

Kontaktperson från Insamlingsenheten är Mattias Davén.

Hur ska visionsbilderna fungera?

På startsidorna finns i modulen Toppbild en bild där EFKs vision står. Vi har inte riktigt tänkt färdigt om hur det ska funka. I dagsläget finns en toppbild för startsidan och en för sidorna på Församlingar, Världen och Kurser & utbildningar. Att klicka på en bild leder vidare till en sida om EFKs vision. Är det rätt prioriterat att använda en så bra yta på webbplatsen till kommunikation om EFKs vision? Ska det vara mer aktualitet i Toppytan?

Kontaktperson

Bolla detta med Team kommunikation.

Utveckla innehållet på Församlingar-sidorna

Dialogen med Sverigeprogrammet om utvecklingen av nya hemsidan har varit god men OERHÖRT begränsad. Var gärna lyhörd för Sverigeprogrammets önskemål. I dagsläget är en uppdelning av innehållet både gällande sidor och metadatan Del av sida - subalternativ gjord utifrån de insamlingsområden som Sverigeprogrammet har valt och därför också bör kommunicera kring.

MEN det är troligt att det vore bra med fler och andra uppdelningar för att bäst betjäna församlingarna i rörelsen. När detta utvecklas är det viktigt att ta hänsyn till församlingarnas behov, Sverigeprogrammets faktiska verksamhet (det är nog mest de som kommer fylla på med innehåll) samt webbplatsens tekniska förutsättningar.

Utveckla innehållet på Världen-sidorna

  • Var bollplank till Kristina Sandin i utvecklingen av Världen-sidorna.
  • Framförallt gäller det nog presentationen av de 70 systerkyrkor och partnerorganisationer vi har.
  • Även utveckling av presentationen av fokusområden kan finnas med här.
  • Kanske också vidareutveckling av Projekt-mallen.
    • Långsiktigt: Linje istället för cirkel. En cirkel säger att en insamling har ett tak. En linje kan bli längre. Ett insamlingsmål kan uppfyllas och firas men insamlingen fortsätter. Typ Kickstarter: Funded to 345%.

Utveckla innehållet på Intro-sidorna

Innehållet här är tänkt som "Lättlästa nyheter" som finns i vissa tidningar. Tanken är att nykristna, nysvenskar, nyfikna, människor med funktionsnedsättning, de som skriver skolarbete ska hitta lätta vägar in på webbplatsen, förstå mer om EFK och närma sig Jesus.

Prio: Detta är inte högt prioriterat.
Kontakt: Bolla med David Gelinder om prioritering och eventuellt innehåll.