Muslimer får höra om Jesus genom sociala medier

I arbetet med att nå en av de onådda folkgrupperna i Sydostasien är EFKs arbetare i pionjärfasen i ett projekt där evangeliet delas med hjälp av sociala medier såsom Facebook, Instagram och Youtube. Genom att skapa lokalt innehåll som är kulturellt anpassat kan man ”kasta ut ett större nät” och nå stora grupper av människor vilka sedan snabbt och enkelt kan börja samtala om tron med hjälp av chattfunktioner. Detta leder sedan intresserade människor vidare till personliga möten och bibelläsning där en videobaserad vandring genom Bibeln produceras.

EFKs medarbetare berättar att användandet av sociala medier är bland det högsta i världen på den här platsen och att behovet är stort av att kunna få fram lokalt material.

”Användningen av media, video och sociala medier ger oss en fantastisk möjlighet att producera innehåll som visar att evangeliet faktiskt är för dem och att det går att följa Jesus också i deras kultur, något ingen tror är möjligt då kristen tro oftast anses vara något som tillhör västvärlden. Nu kan vi dela berättelser, vittnesbörd och Bibeln på deras språk, med exempel från deras egen folkgrupp och på ett sätt som talar till deras hjärta. Samtidigt har de en chans att ta del av det utan att någon annan ser dem och de kan kontakta oss utan att någon annan vet det. Vi tror att detta ska få vara en viktig del för att många ska få möta Jesus!”

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Linnéa Åberg
Regionledare för Asien
070-520 82 80

linnea.aberg@efk.se

Insamlingsbehov

Insamlingsnummer: 48231
Insamlingsbehov: 48 000 kr

Insamlat: 25 330 kr Kvar att samla in: 22 670 kr

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.