Fattiga får möjlighet till högre utbildning

Många gånger får utbildningsnivån betyda den stora skillnaden för en människas möjlighet till en förbättrad livskvalitet i Latinamerika. Har man utbildningen har man större möjligheter att ta sig ur fattigdom och marginalisering. Eftersom tillgången till högre utbildning är mycket begränsad för fattiga, då böcker och universitetsavgifter är höga, finns ett stipendieprogram där faddrar från Sverige kan vara med och stödja utbildning för ungdomar i Brasilien som annars inte skulle haft möjlighet att utbilda sig.

Vad har vi uppnått i projektet?

Idag finns 5 ungdomar i Brasilien som får stöd för sin utbildning. Det handlar om såväl sekulära utbildningar som teologiska. Bland dessa finns också nyckelpersoner, ledare som vi vill satsa på och som vi tror kommer ha en avgörande roll i framtiden hos vår samarbetspartner. I regel får ungdomarna inte ersättning för hela universitetsavgiften utan de pengar de får från EFK ska vara ett stöd.   För att de ungdomar som bäst behöver ska få hjälp finns en projektkommitté som ser på familjens inkomster och utbildningsnivå.

Vad vill vi göra mer?

Behovet för finansiering av ungdomars studier är mycket stort och de medel som vi har räcker bara för 5 personer. Målet är att kunna hjälpa många fler ungdomar med stipendier och för att det ska ske behöver vi höja insamlingen.

Michaels studier gav honom möjlighet att hjälpa andra

Michael Romagnoli är en ung pastor i en liten församling i staden Foz do Iguaçu. Han har alltid varit intresserad av idrott och alltid försökt uppmuntra andra. Efter en tids sjukdom bestämde han sig för att läsa men hade inte särskilt med resurser. Jag ansökte då stipendium via EFK och hittade en kurs som passade honom: idrott. ”Under min akademiska vandring har nya drömmar, idéer och projekt vuxit fram. Nu när kursen är avslutad så är jag redan i gång med ett projekt i en stadsdel inte lång från vår kyrka med volleyboll, för unga som är över 12 år”, säger han. Michael började med två bollar och ett nät, utan några resurser, men arbetar med det han har.

Projektet kan stödjas genom att vara fadder via Barnhjälpen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Anna-Maria Jonsson
Regionledare för Latinamerika och Iberiska halvön (Portugal och Spanien)
019-16 76 82
0703868231

anna-maria.jonsson@efk.se

Insamlingsbehov

Insamlingsnummer: 49158
Insamlingsbehov: 45 000 kr

Insamlat: 23 500 kr Kvar att samla in: 21 500 kr

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.