Anette: "Nu när vi är ute mycket så syns och hörs vi mer i samhället"

Mokyrkan i Hovalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en EFK-församling sedan 2015, och bildades från en pingstförsamling och en missionsförsamling. Anette Brandberg (t.h.) är församlingens pastor och Bitte Lidman (t.v.) är ordförande.

Hur påverkas ni i dessa coronatider?

En del av vår verksamhet har vi flyttat utomhus, andra saker har vi blivit tvungna att ställa in. Medelåldern i vår församling är hög, så vi vill anpassa verksamheten så även äldre vänner kan komma med. På söndagarna varierar vi mellan att ha drive in-gudstjänst utanför kyrkan och gudstjänstpromenader vid vårt friluftsområde. Vi har också sångstunder utanför äldreboendet, vilket är mycket uppskattat.

Vad ser ni att Gud gör i ert sammanhang i detta?

I och med att vi är ute mer så syns och hörs vi mer i samhället, och vi tror att Gud verkar i det. Situationen med coronapandemin ger samtal med människor, också med livsavgörande frågor.

Vilken är den största utmaningen ni ser, idag och framöver?

Att bibehålla kontakten med icke-församlingsmedlemmar som brukar komma på till exempel sopplunch och som inte kommer med till den nya uteverksamheten. Också att fortsätta tänka kreativt och komma på nya idéer eftersom det kan dra ut på tiden innan det återgår till det normala. Även ekonomin är en utmaning som vi förstår att vi delar med fler församlingar.

Här på webben har vi samlat olika tipsöppnas i nytt fönster till församlingar från församlingar på hur vi kan fortsätta att vara missionella, bygga församlingar och fördjupas i tron på Jesus Kristus.

Foto: Privat. Den här texten publicerades i tidningen Direkt i juni 2020.