Anna-Lena: "Jesus utmanar mitt 'jag ska bara...'"

Det händer ofta när någon ber om min uppmärksamhet eller hjälp, att de får höra: "Jag ska bara…". Jag är ju mitt upp i något viktigt. Något som just då har mitt fokus och som jag vill slutföra först, innan jag tar itu med nästa grej. Egentligen vet jag ju att det handlar om vad jag har lust med och är villig att släppa. Vad jag ytterst tycker är viktigt och vill prioritera. Var jag har mitt hjärta.

Men det är inte bara människorna i min omgivning som får höra "jag ska bara…". Jesus och hans rike blir en av alla saker på min överfulla ”to do-lista”. Visst är det många saker där som är viktiga och nödvändiga. Jag ska bara bli klar med min utbildning först. Jag ska bara bilda familj först. Jag ska bara köpa hus, satsa på jobbet, göra resan, sedan… ska jag engagera mig i församlingen, ge mer pengar till missionen, bjuda med mina grannar till Alpha, få ett fungerande andaktsliv. Men först ska jag bara…

Livet med Jesus är vardagen då jag är stressad, känner mig som en dålig mamma och maka, då jag inte får till det på jobbet. Han är livet!

Sök först mitt rike! Jesus utmanar mitt "jag ska bara". Hur blir Jesus och Hans rike luften jag andas snarare än en sak bland alla andra? Livet med Jesus är inte strävan efter den där sköna känslan, eller stunden då jag tycker mig ha kontroll och får till de där sakerna jag egentligen vill. Livet med Jesus är vardagen då jag är stressad, känner mig som en dålig mamma och maka, då jag inte får till det på jobbet. Han är livet! Därför är Han där i allt som pågår i våra liv. Inte något jag kan göra sedan. Idag får jag ge mig till Honom och hans rike och lita på att Han ser även till allt det där andra.

Tips från Anna-Lena!

Appen "Pray as you go!"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster När det i perioder är svårt att få till bibelläsningen och bönen, så har den varit till stor hjälp för mig. Jag ska bara... lyssna på Pray as you go.

Anna-Lena Thoursie har precis börjat arbeta som ledarutvecklare inom Sverigeprogrammet - EFKöppnas i nytt fönster  Växaöppnas i nytt fönster. Hon arbetar också som lärare och skolpastor på Södra Vätterbygdens folkhögskola.

Denna text publicerades i specialnumret av tidningen Direkt 2020öppnas i nytt fönster. Text: Anna-Lena Thoursie Foto: Marcus Wallin

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Jag jobbar i Sverigeprogrammet - Växa!

Anna-Lena Thoursie
Ledarutvecklare 40 %

070-290 51 81

anna-lena.thoursie@efk.se