Celine: "Ingen skulle behöva undkomma mötet med Jesus!"

Celine Hull i Örebro är tacksam för erfarenheterna hon fick under Ung pionjär, satsningen som EFK tillsammans med OM Sverige erbjuder för unga i åldrarna 16-25 år.

Hon brukade sitta frustrerad i kyrkbänken och fick inte ihop livet i kyrkan
med livet utanför. Nu vill Celine Hull se varje dag som en möjlighet för Jesus
att synas genom henne. Här berättar hon själv om uppväxten bland evangelister, frustration i kyrkbänken, Gudsmöten och satsningen Ung pionjär Öppnas i nytt fönster..

Jag är uppvuxen i ett hem med evangelister och förebedjare. Mina föräldrar och syskon lärde mig tidigt att det vi fått och hört från Gud ska ges vidare. Det var nog därför jag under en stor del av mitt liv hade svårt att gå till kyrkan. Jag kände mig frustrerad av att bara sitta i kyrkbänken. Jag ville ju ut uppleva
coola mirakler som jag hört talas om! Mitt liv blev uppdelat i två världar: livet i kyrkan och livet utanför. Och jag lyckades inte ena dem.

Gud skapade en hunger i mig

Ett stort genombrott skedde när jag tog beslutet att åka på bibelskola i USA. Där visade Gud mig hur mycket Han ÄLSKAR sin församling och hur en församling kan förändra människors liv och, med det, ett helt samhälle. Det blev vardag för mig att stöta på människor som genom mötet med Jesus fick ett nytt liv. Missbrukaren som fick sitt liv förvandlat genom en kristen snubbe på stan, eller kvinnan i min klass som levt i prostitution i flera år men som Gud genom människor ledde till bibelskolan.

Jag tittade på mitt eget liv och insåg att jag faktiskt aldrig stått ansikte mot ansikte med någon som vill ge sitt liv till Jesus. Den insikten skakade om mig på bästa sätt och Gud skapade en hunger i mig att få
vara med och sprida himmelriket på jorden.

Himmelriket kan genomsyra varje plattform

Väl tillbaka i Sverige placerade Gud satsningen Ung pionjär i min väg. Tillsammans med andra unga vuxna, som med brinnande hjärtan längtar efter att bli utrustade och använda, fick vi en plattform
att djupdyka i vad det betyder att leva i en missionell församling. Vi grävde i betydelsen av att vår Gud är en missionell Gud som har gett oss ett missionellt uppdrag. Ett uppdrag som många gånger ges till församlingens missionärer och sedan läggs åt sidan. Men resten av oss då?

Ung pionjär fick mig att förstå att det är lättare än vad jag tror att ena det jag såg som två världar. Varje dag är en möjlighet för Jesus att synas genom mig! Tänk då hur en församling kan förändra ett samhälle. Genom kristna advokater, tidningsskribenter, förskollärare, politiker och baristor skulle
himmelriket genomsyra varje plattform. Ingen skulle undkomma ett möte med Jesus!

  • Namn: Celine Hull
  • Ålder: 24 år
  • Bor: Örebro
  • Gör: Gick Ung pionjär 2020-2021. Nygift sen i somras med min amerikanske man och jobbar som elevassistent på Pops Academy, Karl Johan Örebro.
  • Församlingstillhörighet: Kingdom House, Örebro
  • Vad vill du säga till en ung person som sitter frustrerad i kyrkbänken idag? Frustration kan vara ett tecken på att du vill ha mer, att du behöver rum att växa och utmanas. När jag var på den platsen bad jag Gud sätta folk i min väg som kunde leda mig framåt. Människor med mer hunger än jag som kunde undervisa mig, både teologiskt och praktiskt. Kanske är Ung pionjär Öppnas i nytt fönster. något för dig?

Ung pionjär är en praktisk träning för unga i åldrarna16-25 år och arrangeras av EFK tillsammans med OM Sverige. Ung pionjär arrangeras i år på sju platser. Läs mer och anmäl dig här! Öppnas i nytt fönster.

Den här texten publicerades först i tidningen Direkt i september 2021 Öppnas i nytt fönster..
Text: Celine Hull Foto: Kristina Sandin

Evangeliska Frikyrkan

Åstadalsvägen 2A, 702 21 Örebro
Box 1624, 701 16 Örebro
019 - 16 76 00
info@efk.se

Plusgiro: 900403-7
Bankgiro: 900-4037

EFK
Barnhjälpen
Ge för livet
StepOut
Torpkonferensen