Hasina visar att förändring är möjlig

”Å Hasinas vägnar vill vi i ASSI tacka så varmt för ert stöd och era förböner under årens lopp. Tack för att ni troget stått vid vår sida och visat tilltro och engagemang till vårt arbete i Indiens slum. Det är med stor glädje vi vill berätta Hasinas historia för er!”

Mejlet som kommer från vår partnerorganisation ASSI i Indien gör oss alldeles varma i hjärtat.

Under 2006 mötte vi Hasina Bano i slummen nära tågstationen i Varanasi. Här bodde hon tillsammans med sin familj som levde på att sälja tomflaskor. Hasina började komma till vår enkla skola i området och ganska tidigt upptäckte vi att hon var en flicka med ambitioner och ett skarpt intellekt. Vi fick föräldrarnas tillåtelse att skicka henne till den statliga skolan och under åren har hon övervunnit många hinder och klarat hela sin skolgång. I april i år gick hon ut med högsta betyg ifrån ett universitetsförberedande gymnasieprogram och nu står hon på tröskeln till sitt livs dröm. I dagarna har hon precis påbörjat en treårig utbildning till barnmorska på St Marys Nursing College och glädjen och tacksamheten går inte att ta fel på.

Vi är många som mött Hasina under årens lopp och hennes resa att nå sina drömmar är en framgångssaga. Men förändringen går djupare än så. Under hela sin studietid har Hasina undervisat de andra barnen i området och visat på att förändring är möjlig, att utbildning är en viktig nyckel till att komma ur fattigdom. Så blir Hasinas liv en berättelse om hur tilltron till en liten flicka skapar ringar på vattnet och Guds kärlek blir synlig i ett slumområde i Varanasi.

Här kan du läsa mer om ASSIs arbete för att ge barn som Hasina chans till en bättre framtid!öppnas i nytt fönster

Text: Anneli Nilsson, missionär i Region Asien. Foto: ASSI.