Isabelle: Gud väljer att använda oss för att göra världen bättre!

Foto: Stina Wallin

- Jag har lärt mig så mycket mer om mig själv, om hur brett missionsbegreppet faktiskt är och hur Gud väljer att använda oss till att göra världen bättre. Det säger Isabelle Nilsson, som gick bibelskolan Engaged via Liljeholmens folkhögskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, men på plats i Asien.

"Att plockas upp ur sitt sammanhang och sin kultur för att sedan släppas ner i något helt annat kan vara utmanande på många sätt, men så väldigt viktigt. För mig har den stöttande gemenskapen med lärarna därför betytt väldigt mycket, men att de samtidigt vågat komma med utmaningar!

Jag har också uppskattat all variation i kursen. Att få se betongdjungeln Chiang Mai, storstaden Bangkok, thailändska landsbygden uppe i bergen och dessutom en del av Indien har varit riktigt häftigt. I klassrummet har vi även där haft stor bredd på undervisningen och mycket har inspirerat mig.

Ibland tunga ämnen om människors utsatthet, men där fokus fortfarande riktas mot vad Gud genom EFK (och oss) gör för att motverka detta. Jag har lärt mig så mycket mer om mig själv, om hur brett missionsbegreppet faktiskt är och hur Gud väljer att använda oss till att göra världen bättre."