Lovisa: “Jag är hellre förvirrad tillsammans med Gud, än har alla svar utan Honom”

– Jag börjar förstå nu vad folk menar när de säger “det här har varit ett av de viktigaste åren i mitt liv!”

Lovisa Hurtig tvekar inte, utan lägger en djup klang i det hon säger. Att läsa på bibelskola gör något med en.

– Det har inte alltid varit det roligaste året, och inte alltid det härligaste - men det har verkligen varit viktigt just för att man får så mycket tid och utrymme att vara med Jesus, ta emot Hans kärlek och ge vidare till andra.

Lovisa beskriver hur hon länge har längtat efter att få ta just den här tiden med Jesus, men hur vardagslivet innan inte har haft utrymme för det. Det har varit svårt att ta tron på allvar och förstå vad det på riktigt innebär att vara älskad av Gud.

– Jag har tänkt att Gud fungerar på ett speciellt sätt, men sen jag kom till Götabro har jag fattat att Han är så mycket mer.

Förstår mer vem Gud är

I den processen har hon fått en större förståelse för vad det är att överlåta sig till Gud och låta Honom vara med i allt. Att ge Gud chansen att förvandla på det sättet kan bli tufft och stundvis jobbigt. Men i samma mening pratar Lovisa tryggt och grundat om hur Gud alltid kommer med godhet.

– Jag har fått förstå att Gud gråter mer än vad jag gör när jag är ledsen. Han kan komma med glädje när vi är ledsna, hopp när vi är trötta, men ibland så gråter han bara medkännande tätt intill. Han vet vad vi behöver.

Orden rinner ur Lovisa och samtidigt tar de slut. Att gå på bibelskola innebär många funderingar kring både dåtid, nutid och framtid. Lovisa upplever att frågorna inte direkt har blivit färre, kanske tvärtom, men att den saliga vissheten om Guds vakande hand dämpar oro och rädsla.

– Jag är hellre förvirrad tillsammans med Gud, än har alla svar utan Honom.

Artikeln publicerades i specialnumret av Direkt 2020 Öppnas i nytt fönster.. Text: Julia Martinsson Foto: Signe Mattsson

Mer om Lovisa

Går Lärjungaskolan på Götabro Bibelskolor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och ska göra sin vårpraktik i församlingen New Life i Göteborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bor i Uppsala men uppväxt i en liten by utanför Härnösand. Drömmer om att få vara med i en musikal, jobba med att kratta grus på kyrkogård någon sommar och att läsa ut hela gamla testamentet under praktiken i vår. Vi får se vilket av det som händer först.

Fyllda klasser! I Lärjungaskolan går det här läsåret 48 personer och i Bibelterminen nu i vår är de 16 st. Och så kan ju nämnas att det redan nu går att ansöka till höstens Lärjungaskola/26 dagar! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.