Maria: När vi låter oss beröras av smärtan i världen kan vi visa på Gud

Maria Finnevidssonöppnas i nytt fönster har varit utsänd genom EFK sedan 2005, när hon först reste ut som missionär till Kambodja från hemförsamlingen i Borensberg i Östergötland. Sedan dess har hon arbetat för barns rättigheter i hela region Asien och för ett par år sedan gick hon in som en av ledarna för hela regionens arbete. Här berättar hon om vad som driver henne till att fortsätta.

”Mitt engagemang och min omsorg för barns bästa började redan under uppväxten. Jag minns tydligt när jag som liten såg en dokumentär från Filippinerna, som visade hur barnen plockade sopor för att få ihop till mat för dagen. Det satte starka spår i mig. Sedan dess har mitt hjärta för mission vuxit, särskilt med tanke på den orättvisa barn utsätts för.

Den insikten har blivit en del av mig och något som aldrig lämnar mig oberörd är att se barn och vuxna bli orättvist behandlade. Att se människor utsättas för övergrepp och bli exploaterade på grund av fattigdom, etnicitet, ålder eller hudfärg. Många gånger har jag bara tänkt att jag ska stänga av när jag ser och känner smärtan. Men jag tror att det är viktigt att vi fortsätter att låta våra liv bli berörda. Då, och när vi vågar beröra andra, kan vi med våra liv få visa på Gud. Jag tror att vårt uppdrag och vår kallelse - om vi så bor i Sverige eller utomlands - är att förkunna glädjens budskap för de fattiga, att utropa frihet för de fångna och syn för de blinda och att ge de förtryckta frihet. (Luk 4:18)"

Den här texten är en del av nyhetsbrevet Utblick, nummer 2 2019. Med Utblick får du varje månad berättelser, nyheter och glimtar från EFKs gemensamma mission. Skriv upp dig som prenumerant här!