Möt styrelsen - Sandra: ”Jag längtar efter att Gud ska ge vår rörelse ett driv”

Evangeliska Frikyrkans styrelse består av tretton personer som är geografiskt utspridda i Sverige men med samma längtan; att få fortsätta leda vår rörelse på bästa sätt. Nuvarande styrelse kommer sitta till minst 2022. Men vilka är det egentligen som sitter i vår styrelse? Här får vi lära känna personerna lite bättre.

Namn: Sandra Edin
Ålder: 20+
Stad: Uppsala
Församling: Korskyrkan Uppsala
Sysselsättning: Studerar till grundlärare

Sandra Edin (fd. Peterson) är uppvuxen Centralafrikanska Republiken och kommer från en släkt som har missionerat i flera generationer. Efter gymnasiet valde hon att gå Götabro Bibelskola där hon fick åka på en kortare missionsresa till Thailand. Sandra har även jobbat som EFKs ambassadör för det internationella arbetet där hon åkte runt och informerade församlingar om det pågående arbetet. På fritiden är hon med och ideellt driver den kristna miljö- och rättviseorganisationen God Jord; Länk till annan webbplats.

- Jag brinner för Jesus, rättvisefrågor och skapelseomsorg! Min önskan och bön är att kyrkan ska få vara en plats där alla känner sig välkomna, oavsett bakgrund. Jag längtar efter att Gud ska ge oss som rörelse ett driv att vilja göra mer, större och bättre.

- Om fem år önskar jag att vi som rörelse har kommit på nya, innovativa sätt att nå människor med evangeliet. Att vi ska planterat fler församlingar och att fler människor sagt ja till Jesus. Jag hoppas att vi ska kunna se tillbaka på de senaste fem åren och se att EFK har haft en bidragande faktor i bekämpandet av fattigdom, människohandel och klimatförändringar.

Sandra vill skicka med ett bibelord från Matteusevangeliet 6:9-13 ” Så skall ni be:

Fader vår, som är i himlen.
Helgat blive ditt namn.
10 Komme ditt rike.
Ske din vilja på jorden
liksom den sker i himlen.
11 Ge oss i dag vårt bröd för dagen.
12 Och förlåt oss våra skulder,
såsom också vi förlåter dem
som står i skuld till oss.
13 Och för oss inte in i frestelse
utan fräls oss från den onde.

Dold talang som Sandra har: Jag är passionerad för ord och en mästare på att rimma!