Petra och Mattias: Vi ser med tacksamhet tillbaka på våra år i Nelspruit!

Petra och Mattias har de senaste åren arbetat på EFKs missioncenter i Sydafrika och avslutar sina tjänster i år. På grund av coronaviruset fick familjen komma till Sverige några månader tidigare än planerat och de får avsluta sitt arbete på distans.

- Vi är så tacksamma för att vi fått vara en del av det som sker inom Region Afrika.

- Nu när jag, Petra, sitter och slutför rapporten för Barnrättsprogrammet som pågått under fyra år och skriver om vad våra partners har gjort och vilken skillnad det har gjort för barnen så blir jag så tacksam. Det har varit både lärorikt, utmanande och spännande!

För Mattias har arbetet till en stor del handlat om relationen till vår partnerkyrka HUC i Eswatini.

- Det har varit roligt med den rika variation av uttryck för Guds kärlek som jag varit en del av. Allt från att utmana och uppmuntra unga ledare till att glädjas med bybor som för första gången har tillgång till rent och hälsosamt vatten att dricka. Utbildning är och förblir en nyckelfråga för hållbar förändring och att årligen stötta runt 60 studenter i Region Afrika till en sådan förändring är en stor glädje, säger Mattias.

Till hösten kommer Sara och Pelle Bågesund att ta över och börja arbeta inom Region Afrika.

Denna text är hämtad ur nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg!öppnas i nytt fönster