"Phuan": Jag sa till dem att jag kommer att vara kristen för alltid

Fängslad, utstött av samhället och utkastad från familjen. På grund av sin kristna tro. ”Phuan” är med i en församling som EFK stödjer i Sydostasien och har mött oerhörda svårigheter – inte minst från sina egna föräldrar. Trots det lever drömmen om att de också ska få lära känna Jesus.

I min släkt finns inga kristna. Den som blir kristen i mitt land förlorar allt: sitt anseende, sin frihet och sin familj. Det har hänt mig. Jag mötte Jesus när jag var 18 år och hade flyttat in till stan för att jobba, genom en pastor som kom till min arbetsplats och delade evangeliet.

Min familj ville inte veta av mig längre

Min familj tog inte emot det väl. En kväll när vi skulle äta middag och jag bad bordsbön, såg min pappa det och skrek åt mig att sluta på en gång. Han förbjöd mig också från att läsa Bibeln. När jag gick till kyrkan på söndagen blev jag fängslad. Fängslad för att jag tror på Jesus. Efter tio dagar släpptes jag fri, men min familj vägrade att ta emot mig om jag inte omvände mig.

Att sitta fängslad var jobbigt, men att min familj plötsligt inte ville veta av mig längre var outhärdligt. Min egen mamma och pappa, de som har uppfostrat mig och varit min trygghet i 18 år. Det sårade mig djupt. Men jag sa till dem att jag kommer att vara kristen för alltid. För jag tror på Jesus och hans vägledning och välsignelse i mitt liv.

Jag förlåter dem

Nu har det gått fem år sedan vi sågs. Idag har jag funnit en ny familj i församlingen som jag är med i, och en mamma och pappa i pastorns familj. De har hjälpt mig på så många sätt, bland annat så att jag har kunnat ta körkort och få ett jobb som chaufför. Det är en stor välsignelse, eftersom det gör att jag kan försörja mig – och det ger mig också en chans att berätta för andra på min arbetsplats om Jesus!

Jag känner stor sorg över vad mina föräldrar har gjort mot mig. Men jag förlåter dem. Och min största önskan är att de också får lära känna Jesus.

Be för min familj, att de ska få möta Jesus snart. Be även för min framtid och mitt arbete. Jag vill kunna spara pengar så att jag kan köpa en tomt där jag kan bygga ett eget hus, eftersom jag inte kan åka tillbaka till mina föräldrar. Och be för alla som möter samma svårigheter från sin familj som jag när de blir kristna. Be om uppmuntran, tålamod och förståelse från båda sidor.

Läs mer om EFKs arbete för den förföljda kyrkan och hur du kan hjälpa.