Susanne: Jag brinner för alla åldrar

Susanne Olofsson arbetar i EFKs Sverigeprogram med fokus på arbete för barn och familjer. Hon är glad att se hur allt fler församlingar anställer barn- och familjepastorer. 
– Jag går igång på tanken att vi är en församling med alla åldrar, säger hon.

Susanne Olofsson jobbar själv deltid i en lokal församling och vill föra med sig den kunskapen i det nationella arbetet.
– Det är en styrka att ha en fot i ett konkret församlingsarbete och en fot i det större perspektivet, säger hon. Jag ser tydligt att en trovärdig församling som vill betyda något för människor i livets olika skeenden måste fundera över hur man får möta tro, visa tro och hur tro kan växa i alla olika åldrar.

I flera år har hon besökt och samtalat med människor i EFKs församlingar runtom i landet.
– Jag älskar att få vara med och ge input till både människor och sammanhang. Jag vill hjälpa församlingar och ledare att hitta vägar framåt. Att exempelvis få sitta ner med ett gäng barn- och familjepastorer i en region, tänka tillsammans och hjälpa varandra vidare är väldigt stimulerande. 

Ett hjärta för andra

Susanne arbetar även med att arrangera kursdagar, exempelvis "I trygga händer" som handlar om att identifiera och förebygga sexuella övergrepp.
– Med tanke på #metoo-rörelsen känns detta jätteviktigt. Barn och unga och deras föräldrar ska kunna känna att de är i trygga händer.

Susanne Olofsson brinner för att utrusta och välsigna församlingar på bästa sätt, och hon har även ett hjärta för dem som inte känner Jesus än.
– Väldigt många barn och unga idag har noll koll på att det finns en Gud som älskar dem och som kan göra all skillnad i världen i deras liv. En stor utmaning är givetvis att nå utanför kyrkväggarna med världens bästa budskap!

Susannes lästips om församling för alla generationer!

Norska evangelisten Egil Svartdahl, som vid flera tillfällen talat på Torpkonferensen, har skrivit boken Ge det vidarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som ger goda insikter och verktyg.

Text: Micael Grenholm & Foto: David Gelinder