Förberedelserna inför Torpkonferensen i full gång!

På måndag drar Torpkonferensen igång med gudstjänster, lovsång, seminarier och gemenskap.
- Torp är ett stort lagarbete och det jobbas nu på för fullt på många håll för att vi ska få en fin vecka tillsammans, säger EFKs missionsdirektorer Ingemar Forss och Linalie Newman.

För bara några veckor sedan var det mer osäkert hur det skulle gå med alla förberedelser, då Örebro kommun avslutade samarbetet med feriearbetare med anledning av beslut kring Torpkonferensens utställarplats Öppnas i nytt fönster.. När beskedet från Örebro kommun kom började ett intensivt arbete för att lösa de praktiska förberedelserna med konferensen. Missionsdirektorerna förde samtal med kommunen, Sverigeprogrammet vände sig till församlingar som samlade ihop volontärer och vi arbetade för att kunna anställa så många feriearbetare som möjligt direkt av EFKs organisation. På kort tid föll mycket på plats.

Ett femtiotal volontärer hjälpte till på nationaldagen

Engagemanget från församlingarna har varit stort. På nationaldagen bjöd Sverigeprogrammet in till en böne- och arbetsdag på Torpområdet. Ett femtiotal ideella kom och hjälpte till med städning, gräsklippning och möblering inför midsommarveckan.

- Det har aldrig förr varit så finklippt på området, då flera kom med trimmers och gräsklippartraktorer och många av lokalerna blev rejält genomstädade. Tack alla! Det finns stor chans att vi gör detta även nästa år, säger Christer Aadland, projektledare för Torpkonferensen.

EFKs medarbetare tog också kontakt med samtliga 59 ungdomar som fått feriearbete på Torpkonferensen inför och under midsommarveckan av Örebro kommun för att erbjuda dem sommarjobb direkt hos organisationen EFK. Gensvaret var stort! 46 ungdomar tackade ja och började sitt sommarjobb ute på Torpområdet i onsdags.

- Vi känner tacksamhet över att allt löst sig så bra med både feriearbetare och volontärer. Torp är ett stort lagarbete och det jobbas nu på för fullt på många olika håll för att vi ska få en fin vecka tillsammans. Vi hoppas att alla ska känna sig varmt välkomna och ber att Jesus ska få vara i centrum av allt, säger Ingemar och Linalie.

- Torpkonferensen har alltid varit en öppen plats där alla människor med olika bakgrund, erfarenheter, kön, ålder, politiska åsikter och sexuell läggning är välkomna. Under en vecka varje år fylls en hel lada med många människor som alla lovsjunger samma Gud.