Tilda: Nu känner jag att Gud har en plan

Foto: Johannes Stenberg

Funderar du på vad du ska göra nästa år? För ett år sedan gick Tilda Arvidsson i liknande funderingar. Det fanns många valmöjligheter, men ett år på bibelskola var inte ett av alternativen. Trodde hon. Tack vare vänner och ett besök på Liljeholmens Folkhögskola ändrade hon sig och idag är hon glad att hon hade fel.

– Att gå bibelskola kändes som en sån sak som man som kristen "borde göra" men själv kände jag att det inte var något för mig. Men så var jag här på besök och hälsade på en vän och då var det som att allt föll på plats. Det kändes bara rätt, säger Tilda.

Det som kändes rätt var miljön och öppenheten på skolan samt att det fanns en bibellinje med profilen Miljö och Rättvisa. En profil som stämmer bra överens med Tildas intressen och värderingar. Uppvuxen på landet med föräldrar som driver ett ekologiskt lantbruk, har Tilda sedan barnsben fått med sig intresset för ett hållbart samhälle och kristen tro.

Bygger tro tillsammans

– Jag sökte hit för att lära mig mer om kristen tro och träffa vänner, berättar hon. Det är hur roligt som helst, så mycket bättre än vad jag trodde. Här kommer man varandra nära och man kan prata om allt mellan himmel och jord, inga frågor är för stora eller små. Och hela grejen med att man får utrymme att tänka, fundera och grunda sin tro tillsammans med fantastiska människor – det är en sån möjlighet!

Folkhögskolelivet präglas av fördjupning, gemenskap, undervisning, samtal, aktiviteter och ganska ofta sena kvällar och det kan blir ganska intensivt ibland. Tilda tycker redan nu att hon fått med sig verktyg till att få ihop livet och tron och hon hoppas att få ta med sig öppenheten som råder på skolan.

Till sist, hur har din tro utvecklats?

– Jag har insett att det är ett val att vara nära Gud, han är alltid nära mig men jag är inte alltid nära honom. Innan hade jag ibland dåligt samvete för att jag inte bad tillräckligt, men nu kommer jag på mig själv med att gå och be lite närsom och pressen har släppt. Tidigare var jag inte heller intresserad av att ställa frågor och ta reda på svaren, men nu har jag lärt mig att våga testa och pröva det jag inte förstår. Jag känner att Gud har en plan.