De gör praktik i Paraguay: "Här möts barnen av kärlek"

Här kommer en liten hälsning från Lina, Elina och Tess som befinner sig i Paraguay genom Stepout och gör praktik hos EFKs partner CCAB.

"Just nu jobbar vi med organisationen CCAB på ett av deras elva projekt runt om Paraguay. Vi befinner oss i staden Coronel Oviedo och hjälper till på projektet som kallas för ”Gotas de leche” (på svenska ”Mjölkdropparna”). Projektet riktar sig till barn som på olika sätt har en svår eller tuff levnadsstandard. Vissa barn mår bra hemma, medan det finns andra som exempelvis inte får mat om dagarna, bor på gatan, blir dåligt behandlade i hemmet, har föräldrar som inte bryr sig eller till och med utnyttjas på olika sätt.

I den röda tegelbyggnaden med gröna plåtdörrar får barnen kärlek från personer som bryr sig om dem, lek, mat samt extra undervisning i exempelvis matematik, språk och datorkunskap. Utöver det får de också chansen att lära sig vem Jesus är!

”Gotas de leche” jobbar därmed i ett förebyggande syfte för att hjälpa barnen mot en tryggare framtid. I ett land där kvaliteten i den statliga skolan är bristfällig klarar många barn inte av den utbildningsnivån som krävs för att få ett bra jobb. Fattigdomen medför även att många barn hålls hemma från skolan för att hjälpa sin familj med försörjningen. Detta förebygger projektet genom att vara till stöd för både det enskilda barnet och för hela familjen."

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.