Elyas: "Jag får växa i kunskap och gåvor"

Elyas är 26 år och kom till Libanon år 2016 efter en svår period av krig i Syrien. Sedan 2021 studerar han på det teologiska seminariet Arab Baptist Theological Seminary (ABTS) som drivs av vår partner Thimar-LSESD* i Beirut, Libanon. Här är hans vittnesbörd:

”Jag är uppvuxen i kristen familj, men efter mina föräldrars separation, och senare kriget i Syrien, utmanades mina tankar om vem Gud är. När jag kom till Libanon förde Gud människor i min väg som berättade om Guds kärlek och godhet, och om hur Gud förvandlat deras sorg och smärta till glädje, hopp och frid. Jag började läsa Bibeln mer och bygga en relation med Gud. Efter explosionen i Beiruts hamn år 2020 upplevde jag att Gud ledde mig till att tjäna Honom, och jag började då studera på ABTS. Genom ABTS får jag växa i kunskap och gåvor, och jag har fått lära mig hur vi kan tolka Bibeln både från teologisk och kulturell synvinkel så att vi bättre kan förmedla Guds ord i det samhälle som vi tjänar i. Mina studier på ABTS har utan tvivel hjälpt mig att mogna och att växa i tjänandet i församlingen där jag bland annat är med och besöker människor i deras hem och lärjungatränar ungdomar. Jag uppmuntrar er att be för arbetet i Libanon så att vi ärar Gud mer och mer i våra liv. Amen.”

*Vår partner i Libanon som tidigare hette Lebanese Society for Educational and Social Development (LSESD) bytte i samband med sitt 25-årsjubileum namn till Thimar-LSESD. Thimar betyder ”frukt” på arabiska, och namnet är inspirerat av Bibelns uppmaning att vi ska bära frukt. Det är också en påminnelse om att Gud är vinstocken, vi är grenarna, och att det är Han som ger frukten.

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.