Möt styrelsen - Anton: ”Jag brinner för att EFK ska vara en dynamisk rörelse med Jesu kärlek som fokus”

Evangeliska Frikyrkans styrelse består av tretton personer som är geografiskt utspridda i Sverige men med samma längtan; att få fortsätta leda vår rörelse på bästa sätt. Nuvarande styrelse kommer sitta till minst 2022. Men vilka är det egentligen som sitter i vår styrelse? Här får vi lära känna personerna lite bättre.

Namn: Anton Fagerstedt
Ålder: 40+
Stad: Östra Ryd
Församling: Betaniaförsamlingen i Östra Ryd
Sysselsättning: Butikschef Ge för livet Norrköping

Anton har tidigare varit pastor i flera år och brinner för att EFK ska kunna vara en dynamisk rörelse som hålls samman av kärlek till Jesus och ett missionellt driv, där spretighet kan betraktas som en tillgång.

- Jag längtar efter att församlingar kommer loss i den missionella omställningen att se sig som sända till världen, vilket i förlängningen kommer att innebära fler nya församlingsplanteringar.

- Om fem Jag ser en djärv rörelse som kreativt och utan rädsla gestaltar och vittnar om Guds goda rike. Jag ser om fem år (om jag får drömma fritt) en sorts självklart driv hos alla församlingar att vilja sända människor till missionella initiativ, i Sverige och internationellt.

Vilket bibelord skulle du vilja skicka med till rörelsen i dessa tider?

- "Rädsla finns inte i kärleken, utan den fullkomliga kärleken fördriver rädslan, ty rädsla hör samman med straff, och den som är rädd har inte nått kärlekens fullhet. Vi älskar därför att han först älskade oss." (1 Joh 4:18-19) Rädsla dominerar så mycket av allt i världen just nu, och det är lätt att vi dras med i det även som kyrka. Få saker kan vara så relevanta i vår tid som ett budskap som befriar från fruktan.

Vad har du för dold talang? I det fördolda, d.v.s. endast i strikt privata sammanhang, är jag en hygglig imitatör.