Församlingsgrundande i Encarnación

Samfundet CIBB som EFK samarbetar med i Paraguay har vuxit från två församlingar 1973 till fler än tjugo församlingar i dag. EFK stödjer fyra pionjärfamiljer som verkar för och längtar efter att få se fler människor komma till tro och grunda egna församlingar.

EFK har tillsammans med CIBB beslutat att låta församlingarna ta över ansvaret för de som arbetar en längre tid på samma ställe. Istället vill man stödja dem som arbetar på helt nya platser. Pionjärerna får stöd av EFK genom rådgivning, samtal och lön.

De pionjärarbetare som EFK stödjer är: Guido Arendt, som arbetar i Villa Rica tillsammans med sin fru (bilden), Elso Defield som är verksam i Nueva Esperanza, Joao Alves samt Gerardo Cano, som arbetar vid gränsen till Brasilien på en plats som heter Km 32.

I mitten av 2000-talet bestämdes det att man skulle satsa mer på storstaden och att en familj skulle flytta till Asunción, huvudstaden, för att starta en församling. Visionen var att man skulle skapa en församling som i sin tur formar ledare och pastorer som de kunde sända ut. Rodney och Eulalia Leguizamon flyttade till Asunción 2008 och började ett hårt arbete innan det bar frukt. I dag finns ett 40-tal personer som samlas till gudstjänst. Ett par har börjat att läsa vid pastorsskolan och förbereder sig för tjänst. Den vision som man började församlingens arbete med - att vara en tillväxtmiljö för ledare - håller på att förverkligas.

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Anna-Maria Jonsson
Regionledare för Latinamerika och Iberiska halvön (Portugal och Spanien)
019-16 76 82
0703868231

anna-maria.jonsson@efk.se

Insamlingsbehov


Insamlingsstatistik är inte tillgänglig just nu.
Detta på grund av systembyte för insamling och kommunikation.

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.