Mer material och resurser

Här nedan hittar du tidigare material med inspelningar, temadagar, samtalsmaterial och boktips.

Låt oss prata om: Samkönade relationer

På uppdrag av EFKs styrelse har vi, Linalie Newman och Markus Sand, tagit fram ett upplägg för samtal i församlingen kring frågan om samkönade relationer. Samtalsmaterialet Pdf, 7.7 MB. är framför allt tänkt att hjälpa församlingar som ännu inte bearbetat frågan att göra det tillsammans en församlingskväll eller liknande.

Materialet består av en pdf Pdf, 7.7 MB. med en introduktion till samtalet, ett case och samtalsfrågor. Vi har också tagit fram en film (se ovan) som är tänkt att användas som inledning på kvällen.

Vi vill uppmuntra er som inte fördjupat er i ämnet att läsa någon eller några böcker i förväg eller åtminstone lyssna på de föreläsningar som länkas till på denna sida.

Temadag med Debra Hirsch 2019

Den 22 mars 2019 var Debra Hirsch i Örebro och hade en dag på temat ”Ett missionellt perspektiv på sexualitet, gender och identitet”. Hon talar som pastor men också med ett inifrånperspektiv och utifrån egna erfarenheter. Vi spelade in hennes föredrag men hon vill inte att de läggs ut offentligt vilket gjort att vi endast delat dem i Facebook-gruppen EFK Ledare. Är du inte med i den gruppen kan du ansöka om det och hitta det där genom att söka på Hirsch. Inlägget med länkar lades ut den 26 oktober 2019. Debra Hirsch har skrivit boken Redeeming Sex – Naked Conversations about Sexuality and Spirituality Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Inspelningar från samtalsdag 2016

Inspelningar från den samtalsdag om samkönade relationer som EFKs Sverigeprogram anordnade i Umeå den 16 januari 2016. Samtalsdagen var för församlingsledare, styrelseledamöter, äldste och pastorer inom Evangeliska Frikyrkans församlingar.

Högerklicka på länkarna och välj "spara som" för att spara ner ljudfilerna till datorns hårddisk.

Ladda ner PowerPointen från samtalsdagen här Powerpoint, 1.4 MB.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Jag leder arbetsgruppen för samtalet kring samkönade relationer

Ingemar Forss
Missionsdirektor

070-981 55 10

Mejla mig!

Jag leder arbetsgruppen för samtalet kring samkönade relationer

Linalie Newman
Missionsdirektor

070-441 62 15

Mejla mig!