Utbildning av pastorer i den förföljda kyrkan

Runt om i arabvärlden kommer människor till tro och församlingar växer fram. Libanon är ett av få arabiska länder där det är möjligt för troende från muslimsk bakgrund att läsa teologi på sitt eget språk och i sin egen kultur. Många församlingsledare med muslimsk bakgrund söker sig därför till Arab Baptist Theological Seminary i Beirut.

Skolan i Beirut står nära EFK i sin teologiska profil och EFK sponsrar just nu en ung kvinna med muslimsk bakgrund. Vi tror att hon kan bli en nyckelperson i sitt sammanhang. Eleven sponsras med uppehälle, resekostnader och utbildningskostnader. EFK bidrar även lärare från Sverige som besöker skolan och undervisar.

Vad har vi uppnått i projektet?

EFK har under tio år kunnat bidra till att den växande församlingsrörelsen får ett ledarskap som tränats i teologisk reflektion i sin egen miljö. Vi har gett möjlighet för sex ledare med muslimsk bakgrund att få en gedigen teologisk utbildning. Vi tror att det kommer att vara oerhört betydelsefullt att det finns ledare med verktyg att forma en praktisk teologi när kyrkan växer bland majoritetsbefolkningen i regionen.

Vad vill vi göra mer?

Just nu stöder vi en ung kvinna som har fått fly för sin egen och sina barns säkerhet. Hon har starka ledaregenskaper och vi vill möjliggöra för henne att få en teologisk utbildning. Som hon själv säger så vill hon hjälpa andra i samma situation. Som ung kvinna, ensam med sina barn, utstött och hotad av sin familj har det varit otänkbart för henne att hon skulle kunna ha en framtid. Nu längtar hon efter att få se hur Gud kan använda henne i tjänst.

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig så hjälper jag dig vidare!

Thorine Arenius
Programledare Internationella programmet
019-16 76 33
070-550 81 24

thorine.arenius@efk.se

Insamlingsbehov

Insamlingsnummer: 43331
Insamlingsbehov: 265 000 kr

Insamlat: 144 743 kr Kvar att samla in: 120 257 kr

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.